Om du annonserar på Facebook och Instagram finns det många fördelar med att installera en Meta-pixel på din webbplats. Men vad är en Meta-pixel, och hur kan du använda den på bästa sätt? Det skall vi nu gå igenom.
Vad är en Meta-pixel?
Meta-pixeln är ett analysverktyg som samlar in data om besökarna på din webbplats. Med hjälp av data kan du optimera dina annonskampanjer på Facebook och Instagram, vilket innebär att dina annonser når de personer som mest sannolikt kommer att agera på dem. Detta är användbart både för att hitta nya potentiella kunder och för att nå personer som redan visat intresse för dina produkter eller tjänster.
Hur fungerar Meta-pixeln?
Meta-pixel är en kod som du lägger till på din webbplats. När någon besöker en sida och utför en viss handling, som att fylla i ett formulär, lägga något i varukorgen eller genomföra ett köp, aktiveras pixeln och rapporterar denna handling till Meta. Detta ger dig möjlighet att se effekten av dina annonser. Du kan även använda data som samlats in för att skapa målgrupper baserat på besökarnas beteenden.
Ger dig möjlighet att använda anpassade målgrupper för remarketing
Anpassade målgrupper är grupper av människor som baseras på data från Meta-pixeln. Dessa målgrupper kan skapas utifrån olika kriterier, som besök på specifika sidor på din webbplats eller utförda handlingar. Genom att använda anpassade målgrupper kan du effektivt nå personer som redan har visat intresse för dina produkter eller tjänster, vilket ofta leder till högre konverteringsgrad.
Ger dig möjlighet att skapa lookalike-målgrupper
Dessa målgrupper består av personer vars beteenden liknar dina befintliga kunder och ger dig möjlighet att hitta nya potentiella kunder. Genom att skapa en lookalike-målgrupp baserad på de som redan har konverterat på din webbplats, kan du nå ut till fler personer som sannolikt kommer att vara intresserade av dina produkter eller tjänster.
Så installerar du Meta-pixeln
Använd partnerintegration: Om du använder en plattform som stöds av Meta, som WordPress eller Shopify, kan du integrera pixeln genom deras partnerverktyg. Denna metod är ofta den enklaste och snabbaste, eftersom många plattformar har inbyggda funktioner för att lägga till Meta-pixel. Genom att följa steg-för-steg-instruktionerna i din plattforms gränssnitt kan du installera pixeln utan att behöva röra koden direkt.
Lägg till koden manuellt: Om du har teknisk kunskap och tillgång till din webbplats kod kan du lägga till Meta-pixel manuellt. Meta ger dig en kodsnutt som du kopierar och klistrar in i källkoden på din webbplats, vanligtvis inom -taggen. Detta alternativ ger dig mer kontroll och är användbart om din webbplats inte stöder partnerintegrationer.
Google Tag Manager (GTM): Är ett verktyg som låter dig enkelt hantera och implementera olika taggar på din webbplats utan att behöva ändra koden direkt. Med GTM kan du skapa, hantera och distribuera marknadsförings- och analyskod (taggar) från en användarvänlig webbaserad gränssnitt. Detta gör det möjligt att snabbt och smidigt lägga till och uppdatera taggar som Meta-pixel, Google Analytics, och andra spårningskoder. Genom att följa GTM steg-för-steg-instruktioner kan du effektivt installera och hantera dina taggar utan teknisk expertis.
När pixeln är installerad kan du omedelbart börja använda den för att skapa målgrupper och spåra olika händelser på din webbplats.
Behöver du hjälp med din annonsering?
Annonsering på sociala medier kan vara både tidskrävande och komplicerat. Hos oss har vi experter som kan hjälpa dig med din annonsering, så att du kan fokusera på det du gör bäst.
Kontakta oss gärna på info@argonova.se för mer information.
Inlägget Fördelar med att använda Meta-pixel på din webbplats dök först upp på Argonova.